936-802-713
650-661-457
info@techne.cat
Home Documents Publicacions Iconografia i context: el cas de Mesoamérica
formats

Iconografia i context: el cas de Mesoamérica

Published on 18/3/2013 by in Publicacions

Aquest article, d’Isabel Bargalló i Montserrat Bargalló, ha estat publicat a Las imágenes precolombinas, reflejo de saberes coordinat per María del Carmen Valverde i Victòria Solanilla, UNAM, Mèxic, 2011.

Com veurem al llarg d’aquesta comunicació, no és difícil trobar representacions en imatges del passat precolombí de Mesoamérica, representacions que s’utilitzen amb diferents objectius i amb criteris molt variats. Algunes d’elles provenen directament de les formes Ameríndies sense cap elaboració posterior, llevat potser el canvi de tècnica amb que es realitzen o la descontextualització de l’objecte. En altres casos, es dóna, sens dubte, una conceptualització que converteix la interpretació d’aquest element del passat en un altre element no exempt d’interès ni d’objectius.

Descarregar article en PDF (en castellà)

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>