936-802-713
650-661-457
info@techne.cat
Home Documents Publicacions Apunts per a un treball terminològic dels tèxtils precolombins
formats

Apunts per a un treball terminològic dels tèxtils precolombins

Published on 5/4/2013 by in Publicacions

Aquest article, d’Isabel Bargalló, ha estat publicat en les Actes de les V Jornades Internacionals de Tèxtils Precolombins, sota l’edició de Victòria Solanilla Demestre, celebrades a Barcelona i Terrassa del 29 de novembre al 2 de desembre de 2010.

Un dels problemes que afronten els especialistes en l’estudi dels tèxtils antics i, particularment, en el dels teixits precolombins és la manca d’una terminologia comuna amb altres disciplines relacionades amb el teixit que els permeti una mútua comprensió de tot allò que investiguen . Aconseguir aquesta comprensió implica un treball de recerca que reculli i estudiï de forma sistemàtica els conceptes i els termes que pertanyen a aquesta àrea concreta de coneixement.

En aquest article proposem una metodologia que ajudi a elaborar, de manera normalitzada, un vocabulari de termes tèxtils útil per a investigacions multidisciplinàries.

Descarregar article en PDF (en castellà)

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>